La tensió latent que existeix a la convivència social per la gestió del turisme a Mallorca, ha mobilitzat, fa temps, a institucions (la indústria del turisme, el Govern de les Illes  Balears i organitzacions cíviques) a pensar i cercar propostes per planificar un nou model de turisme .

Lamentablement fins avui no s’observen els fruits de les iniciatives emprades, tampoc hi ha noció de com podria ser el turisme en un futur, a part que continuï creixent.

Fundament ha publicat l’any 2020 un informe públic sobre l’estat del turisme a la Platja de Palma, un document on es reflecteix la situació i les possibles solucions.

Avui reprenem la nostra feina, per entendre, des del punt de vista dels habitants de l’Illa de Mallorca, com experimenten el turisme i com veuen ells el futur de l’illa i del turisme.

Amb els resultats de l’enquesta obtindrem una base de dades que permet crear una proposta co-creada entre tots els involucrats que contempli la necessitat del turisme (visitants i indústria) i la dels habitants de l’illa.

Ens trobem davant d’una situació extrema de creixement, que tal com es presenta no pot continuar. No obstant, cadascú de nosaltres pot ajudar a generar un canvi de consciència i de trobar solucions per a una convivència sana.

L’enquesta s’ha acabat, aviat sortiran els resultats

Nosaltres amb associació sense ànim de lucre, publiquem aquest treball sota llicència lliure (CC BY-SA 4.0) amb l’esperança que ajudi a donar un punt de vista important i que fomenti la participació ciutadana en el procés de redefinir el turisme a Mallorca la sostenibilitat.

Si vols rebre una notificació quan l’acabem deixa’ns el teu email aquí.

Processant…
Ho vas aconseguir! Ja ets a la llista.

2 comentarios

Lo percibo como una buena entrada de dinero en la isla ayudando al comercio y a las economía .
Algo q puede ser negativo es el tipo de turismo q entra a la isla ,como por ejemplo personas conflictivas y de mal carácter